Boekenbal

Amsterdam | NL, 9 april 2022 • Stichting CPNB, die in Nederland elk jaar o.a. de Boekenweek organiseert, en dan uitpakt met een Boekenweekgeschenk, een Boekenweekessay en een Boekenweekgedicht, trapt het landelijke leesfeest op gang met het legendarische Boekenbal, waarvoor de toegangskaarten felbegeerd zijn. In 2022 — toen het thema ‘De eerste liefde’ was, kreeg ik de eer het Boekenweekgedicht te schrijven. In het gezelschap van Lucas Rijneveld en Ilja Leonard Pfeijffer mocht ik het Boekenbal in Escape Club in Amsterdam openen.

 
Trilogie

Vlieland | NL, 31 augustus 2019 • Het Nederlands Blazers Ensemble en ik droomden er al jarenlang van om onze trilogie De Schepping (2003), Het Paradijs (2010) en De Hemel (2015) met de drie bijhorende oratoria van Joseph Haydn op één dag te brengen. Na vijftien jaar was het eindelijk zover: het festival Into The Great Wide Open op Vlieland maakte het mogelijk om het hele leven in één (magische) dag te ervaren. De trilogie op één dag is verder maar één keer door ons uitgevoerd, en dat was op 1 juni 2024 op het Oranjewoud Festival.

 
Model

Antwerpen | BE, 1 maart 2011 • Ik hoef er niet over te liegen dat ik Ruben Block van Triggerfinger een knappe en ook erg fijne man en muzikant vind. Toen me in 2011 gevraagd werd of ik samen met Ruben wilde meewerken aan een fotoshoot voor het zogenaamde ‘mannennummer’ van De Standaard Magazine, heb ik geen moment getwijfeld. Er waren zes silhouetten voor ons bedacht in evenveel situaties, van stylish tot streetstyle. Ik herinner me de dag als een uitstapje waarop iedereen in de studio erg veel plezier had. We verschenen in DSM van 13 maart 2011.

#67

Shallow is een nieuw en ongepubliceerd verhaal, voorgelezen (en van een soundscape voorzien) door Bart Moeyaert.

luistertijd 35:28


#66

Uit De gans en zijn broer (uitgeverij Querido) lees ik het verhaal ‘Afgesproken’. Deze opname kon je in december 2015 horen in het ochtendprogramma ‘Espresso’ op Klara.

luistertijd 02:12


#65

Uit De gans en zijn broer (uitgeverij Querido) lees ik het verhaal ‘Goed voorstel’. Deze opname kon je in december 2015 horen in het ochtendprogramma ‘Espresso’ op Klara.

luistertijd 02:50