1997
BRT/IKON
Mijn hart dat tikt

Voor de serie Over de liefde schreef Bart Moeyaert Mijn hart dat tikt, waarin Stina (Hilde Uitterlinden) in Fedde (Senne Rouffaer) de Grote Liefde uit haar jeugd denkt te herkennen.
De oude Fedde en zijn broer Anton hebben zich bij de gedachte neergelegd dat je de tijd maar niet moet proberen in te halen, als alles te snel voor je gaat. Anton komt zijn stoel niet meer uit, hun klokkenatelier loopt slecht, en het beetje werk dat klanten nog binnenbrengen, kan Fedde in zijn eentje niet aan.

Vandaag moet hij een kapot klokje wegbrengen naar een horlogerie in de stad. Bij zijn thuiskomst blijkt het ding hem op een wonderlijke manier voor te zijn: daar staat het weer, alsof het nooit is weggeweest. En met het klokje duiken ook twee dames op. De oude Stina en haar zus Elsbeth (Dora van er Groen) herkennen in Fedde een grote liefde van vroeger. En vooral het hart van Stina gaat weer sneller slaan.

Feiten & cijfers
• De eerste uitzending van Mijn hart dat tikt was op kerstdagavond, 25 december 1997 op Nederland 1 te zien. In Vlaanderen was Mijn hart dat tikt pas op 25 maart 1998 te zien, op de toen gloednieuwe zender Canvas.
• In Mijn hart dat tikt wordt de rol van Anton, de broer van Fedde (Senne Rouffaer) ingevuld door de broer van Senne Rouffaer, namelijk: Peter Rouffaer.