Omslag
Steven Theunis
DRUK
2de
ISBN
9789460581588
2016
Querido | Amsterdam
Voor we met z’n allen uit elkaar vallen

Filosofiehuis Het Zoekend Hert in Berchem bij Antwerpen nodigde Bart Moeyaert uit tot het schrijven van een filosofisch-literaire tekst. In het verleden hadden o.a. Bernard Dewulf en Yves Pétry hem dat al voorgedaan. In 2015 schreef hij Voor we met z’n allen uit elkaar vallen.

Al ongeveer zijn hele leven zoekt Moeyaert naar het antwoord op de vraag hoe je het beste communiceert. Schieten woorden niet altijd te kort, of is er toch een vorm die iedereen begrijpt? In Voor we met z’n allen uit elkaar vallen heeft hij het over de macht en de troost van het selectieve woord. Hij bracht zijn tekst live voor publiek op 27 december 2015.

Bekroning
• Keuzelijst Best Verzorgde Boeken van 2015

Bijzonderheden
• Naar aanleiding van de Frankfurter Buchmesse 2016, waar Vlaanderen & Nederland Gastland waren, is een drietalige versie (Nederlands/Duits/Engels) van Voor we met z'n allen uit elkaar vallen verschenen die niet in de handel is gebracht.
• In het programma De Taalstaat (NPO Radio 1) werd Voor we met z’n allen uit elkaar vallen tot Taalschat verkozen.
• De live-lezing van 27 december 2015 in filosofiehuis Het Zoekend Hert in Antwerpen/Berchem is integraal te beluisteren op de Soundcloud van Bart Moeyaert.