08

2017

4 Augustus 2017

Rood rood

Tijs Delbeke en Bart Moeyaert brachten de EP Rood rood uit, met liedjes over liefde(sverdriet). Dit intieme programma, waarin poëzie en muziek op een sobere manier worden vermengd, is één van de zomerevenementen op het dakterras van Museum M.

Baramuze, Dakterras Museum M, Leuven (B) / 20:00

5 Augustus 2017

Broere & Cie

Op het Kunstenfestival Watou brengt Bart Moeyaert samen met Esmé Bos en Bart Voet een programma rond familie. Voor de gelegenheid speelt Bart Voet op de Broere-piano, die Bart voor deze editie van het Kunstenfestival heeft ‘getekend’.

Dirks Café, Marktplein, Watou (B)

6 Augustus 2017

Broere & Cie

Op het Kunstenfestival Watou brengt Bart Moeyaert samen met Esmé Bos en Bart Voet een programma rond familie. Voor de gelegenheid speelt Bart Voet op de Broere-piano, die Bart voor deze editie van het Kunstenfestival heeft ‘getekend’.

Dirks Café, Marktplein, Watou (B)

16 Augustus 2017

Werkplekken

Villa Verbeelding (Hasselt) heeft een tentoonstelling gecureerd die Werkplekken heet en al bijna twee jaar door Vlaanderen reist. Nog tot 16 augustus is de expo nu gratis te bezoeken in Koksijde, tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.
Naast bijzondere schetsboeken vind je er ook schrijf- en tekenmateriaal, persoonlijke notities en foto’s van Gerda Dendooven, Charlotte Dematons, Pieter Gaudesaboos, Kaatje Vermeire, Judith Vanistendael, Joke van Leeuwen, Ingrid Godon en Bart Moeyaert. Fotografe Eveliene Deraedt portretteerde de illustratoren en schrijvers in hun werkkamer.

Bibliotheek, Casinoplein, Koksijde (B)

16 Augustus 2017

Rood rood

Tijs Delbeke en Bart Moeyaert brachten de EP Rood rood uit, met liedjes over liefde(sverdriet). Dit intieme programma, waarin poëzie en muziek op een sobere manier worden vermengd, is de opener van Zin in Zomer.

Atrium, Bibliotheek, Genk (B) / 20:15

27 Augustus 2017

Het leesleven van Bart Moeyaert

Op de Cultuurmarkt in Antwerpen wordt Bart Moeyaert op de stand van Iedereen Leest geïnterviewd door Katrijn Van Bouwel. Ze polst naar zijn leesleven en zijn smaak.

Cultuurmarkt, Wapper, Antwerpen (B) / 15:30

09

2017

1 September 2017

Schrijvers lezen schrijvers

Voor de Standaard der Letteren fotografeert Joost Joossen negen weken lang een auteur op zijn/haar favoriete leesplek, en stelt eens geen vragen over het schrijven, maar wel over het lezen. Op 1 september sluit Bart Moeyaert deze zomerreeks af.

De Standaard der Letteren, De Standaard

10 September 2017

Festivaletteratura

Bart Moeyaert reist op uitnodiging van Festivalletteratura naar Mantova, om er lezingen te geven voor kinderen, jongeren en volwassenen, op verschillende locaties in de stad.

Festivalletteratura, Mantova (IT) / n.t.b.

15 September 2017

Nooit meer slapen

Nooit Meer Slapen, het late night cultuurprogramma van de VPRO, is er elke werkdag, van middernacht tot 02u00. Alleen op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond half een. Ester Naomi Perquin ontvangt Bart Moeyaert naar aanleiding van zijn deelname aan de KinderNacht van de Poëzie en de Nacht van de Poëzie.

NPO Radio 1 (NL), Nooit meer slapen / 00:30 tot 01:30

16 September 2017

KinderNacht van de Poëzie

Op uitnodiging van Het Literatuurhuis maakt Bart Moeyaert deel uit van de line-up voor de KinderNacht van de Poëzie in Theater Vredenburg in Utrecht. Voor alle poëziefans vanaf zes jaar.

Vredenburg, Utrecht (NL) / 15:00

16 September 2017

Nacht van de Poëzie

Op uitnodiging van Het Literatuurhuis maakt Bart Moeyaert deel uit van de line-up voor de Nacht van de Poëzie in Theater Vredenburg in Utrecht. Het is van 2008 geleden dat Moeyaert nog op de Nacht optrad.

Vredenburg, Utrecht (NL) / 20:00 tot 03:00

10

2017

6 Oktober 2017

De wereld volgens Bart Moeyaert

Bart Moeyaert is te gast in de Openbare Bibliotheek van Evere voor een avond vol verhalen — van het prille begin en het eerste boek tot de avond van de lezing zelf.

Bibliotheek, Evere (B) / 20:00

16 Oktober 2017

Schoollezing

Met Bibkwintet slaan de bibliotheken van Kontich, Hove, Edegem, Lint en Boechout de handen in elkaar. Nu al voor de vierde keer nodigen ze voor het project Literatuurlijk samen verschillende schrijvers uit. Bart Moeyaert is voor twee lezingen te gast in het Sint-Ritacollege van Kontich.

Sint-Ritacollege, Kontich (B) / 13:00

16 Oktober 2017

Bart Moeyaert te gast

In de voordrachtenreeks Winteravonden met Reinaert is Bart Moeyaert te gast in de Openbare Bibliotheek van Lochristi voor een avond vol verhalen — van het prille begin en het eerste boek tot de avond van de lezing zelf.

Bibliotheek, Lochristi (B) / 20:00

11

2017

10 November 2017

Lesereise Basel

In het kader van de ‘Lesewoche’ Literatur aus Erster Hand geeft Bart Moeyaert van 6 tot en met 10 november 2017 lezingen in bibliotheken, boekhandels en een paar huiskamers in het kanton Basel.

Schule & Kultur, Basel (CH)

15 November 2017

Lesereise Nettetal

Bart Moeyaert reist op uitnodiging van de Nettetaler Literaturtage naar Duitsland om op dinsdag 14 en woensdag 15 november lezingen te geven rond het boek Du und ich und alle anderen Kinder.

Stadtbücherei, Nettetal (D)

12

2017

10 December 2017

Vers Geweld Slotshow

Samen met Johan Petit en Andy Fierens werkt Bart Moeyaert mee aan de Vers Geweld Slotshow, waarin nieuw literair talent zich aan het publiek voorstelt.

CC De Kern, Wilrijk (B) / 20:30

01

2018

21 Januari 2018

Bart Moeyaert ontbijt

Op uitnodiging van het Davidsfonds en het BICC geeft Bart Moeyaert een lezing naar aanleiding van het event Toast Literair. In Vlaanderen zijn er vandaag her en der literaire evenementen.

BICC, Zuidervest 2A, Peer (B) / 09:30

03

2018

21 Maart 2018

Lesereise Zürich

In het kader van het projekt Literatur aus Erster Hand geeft Bart Moeyaert van 14 tot en met 21 maart 2018 lezingen in verschillende scholen en bibliotheken in het kanton Zürich.

Schule & Kultur, Zürich (CH)